In deze groep ziet u schilderijen van paarden die gemaakt zijn sinds 2017.

uit 2017 tot 2024 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

De eerste bocht

2024

Paardenren

Nikita R

2024

De driejarige merrie Nikita R won in september 2023 de Derby N op Duindigt met Hugo Langeweg sr op de sulky.

Winnaars!

2024

ren paarden Duindigt

Ingrid met Diamonds Are Forever

2023

Trainster Ingrid Gerritsen met haar favoriete paard Diamonds Are Forever. Naar een foto van Dominique van Dreumel (Equigeniek Paardenfotografie).

Livoye op Vichy

2023

Volbloed renpaard Livoye

Eindspurt

2022

Tot op de laatste seconde bleef het spannend wie van deze twee ervaren pikeurs eerste zou worden.

Dandewijn en Kandewijn

2022

De twee Gelderse tuigpaarden stralen kracht en trots uit. Het zijn twee broers, Dandewijn (l) en Kandewijn en eveneens gefokt door twee broers die een passie hebben voor dit type paard. 

Anouk van het Kruissewegje

2022

Deze prachtige merrie is Anouk van het Kruissewegje. Ik ben nog nooit zo enthousiast begroet en geaccepteerd als door deze lieverd. Na een flinke snuffel begon ze enthousiast aan mij te knabbelen en trok daarbij zowat de haren uit mijn hoofd.

De oude draver Zeres Boszorg

2021

Als de 39-jarige oude vroegere draver Zeres Boszorg je zo aankijkt, dan moet je hem gewoon schilderen!

Madame

2021

Dit prachtige paard kwam ik op een zomerse dag tegen. Nieuwsgierig en blakend van zelfvertrouwen. Haar naam, Madame, vind ik wel passend.

Vierspan

2021

Vierspanrijden vind ik één van de mooiste takken van de paardensport vanwege de harmonie tussen de paarden en de menner en het plezier dat de paarden er zelf in lijken te hebben.  Vlnr. de paarden Jumper, Levante, Focus en Benz. De menner en trotse eigenaar is Tonny van den Hoeven.

Vrede

2021

Dit troepje werkpaarden zocht op een zeer warme zomerdag de schaduw op. Ze maakten plek voor elkaar en begonnen elkaars rug te krabben. Toppunt van vredigheid toch?

Vulcanus

2021

Dit is Vulcanus, die vanwege zijn grootte en prachtige kleur de bijnaam 'Rooie Reus' had. Had, want de volbloed, een veelbelovend jong renpaard en een enthousiaste dondersteen, kreeg een fatale blessure. 

Sluimeren in de zomerzon

2021

Deze twee merries zag ik vaak met elkaar optrekken. Ooit waren ze ooit zo kleurig als hun veulens. Tijdens de jaarlijkse Prinsjesdag Veulenveiling 2021 op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo is dit schilderij geveild als bijdrage voor het goede doel. 

Even uitblazen

2021

Het was een zeer warme dag in het Belgische Steenokkerzeel toen de werkpaardenvereniging Den Brabander er in 2020 een ploegdag hield. De paarden die dapper hun werk deden kregen na elke streep heen en terug een pauze, terwijl de zon fel weerkaatste op de stugge glanzende strohalmen. 

Thirty Nine and Fine

2021

Thirty Nine and Fine leek mij een toepasselijke titel voor dit schilderij van de 39-jarige oude draver Zeres Boszorg (1982). Het paard kon geweldig hard lopen, maar bleek te onstuimig voor de baan. Ik was diep onder de indruk van deze, naar mensenjaren gerekend, honderdjarige. In mei 2022 overleed Zeres, veertig jaar oud.

Christa en Aston Martin

2021

Dressuuramazone Christa Larmoyeur met haar paard Aston Martin, kort voordat hij door een ongeluk zijn oog verloor. Met dank aan paardenfotograaf Roland Hitze.

Dravers

2020

Het gaat razendsnel en om de spanning van het spel. De ongelooflijke souplesse kun je nog waarnemen, maar niet de spierbeweging of de pracht van het zweefmoment. Maar kijk naar dit schilderij en je hoort ze en je voelt de warmte van die prachtige augustusdag in Wolvega.

Op naar de 66e Gouden Zweep!

2020

Tijdens een spannende race ging pikeur Danny Brouwer met Echo Oldeson op weg naar het behalen van de 66e Gouden Zweep op Duindigt.

Souplesse

2020

Die souplesse waarmee zo'n groot dier met een ruiter op zijn rug de hindernis neemt blijft fascinerend. Patrick Verbakel werd met Java tweede tijdens deze springwedstrijd in klasse Z.

Vrolijke merrie

2020

Deze merrie begon uit het niets ineens te galopperen. Alsof ze iets te vieren had.

Galopperen maar!

2020

Het leek of beide merries samen besloten met hun veulens eens lekker voluit te gaan galopperen.

Te vlug af

2020

Zeeland Polo Cup 2019. De speler van het QM-HV team (r)  is Juan Medina van JD Polo net te vlug af.

Dollende merries

2020

Ik kan uren bij zo'n wei de bewegingen van de paarden observeren. Lange tijd lijkt er niets te gebeuren en dan ineens gaat een groepje vol in galop.  

Opa Jan met Edelweiss

2021

De liefde voor paarden heeft opa Jan van kleinsaf aan zijn kinderen en kleinkinderen meegegeven. Met dit schilderij wilde een van hen deze dierbare herinneringen koesteren.

Onder waakzame ogen

2019

Veulens slapen onder het waakzame oog van hun moeders. De hangende onderlip, de horizontaal zwaaiende staarten laten zien: ook zij genieten van de zomerzon.

Moeder met veulen

2019

Lekker veilig bij moeder. Naarmate veulens groter worden durven ze wat verder uit de buurt te gaan. Geregeld komen ze terug. Niet alleen om te drinken of te rusten, maar ook om even te 'knuffelen'.

Kom maar op

2019

Blakend van zelfvertrouwen poseerde dit paard voor het zou afreizen naar een springwedstrijd.

In galop

2019

Nauwelijks verscheen ik met mijn camera bij het hek of dit paard besloot te laten zien hoe mooi hij galopperen kon.

Op de hielen

2019

Vreeland 2019. Het winnende BCAZ team zit Pablo van den Brink (HV Polo) op de hielen in een zogeheten 'treintje'.

Mooie slag

2019

Polo Picknick 2019. Behendig speelt de man van het BCAZ team (r) de bal weg en geeft Pablo van den Brink (HV Polo), rijdend op Quinoto, het nakijken.

Op naar de score!

2019

Tijdens Polo Picknick 2019 zag Juan Medina (HV Polo) zijn kans schoon om een doelpunt te scoren. Zijn team zou tweede worden.

Draaiend paard

2017

Toen dit paard merkte dat zijn verzorgster achter zich de wei in liep ging hij haar begroeten. Prachtig hoe dat mooie lijf met voetje over die sierlijke draai maakt.

Eigen tempo

2017

Dat paard komt wel, maar statig, op zijn eigen rustige tempo, het hoofd zachtjes wiegend.

Grazen

2017

Er gaat een heerlijke rust uit van zo'n stel onverstoorbaar grazende paarden.